Varhaiskasvatusta lähelläsi Kajaanissa

Mitä Kajaanin Lohtajalla sijaitsevassa päiväkoti Kaarnapurressa oikein tehdään? Mikä on mukavaa, mikä on kurjaa?

Tässä Kaarnapurren lasten mietteitä

"Tervetuloa Kaarnapurteen! Parasta täällä on, kun kaikki leikki mun kaa. Uintileikki on kivointa. Leikkihuone on paras huone, kun siellä voi leikkiä kotista. Jippii tänään saan mennä metsään retkelle. Kaarnapurressa saa askarrella ihan, mitä itse keksii!"


"Uimakoulussa oon uskaltanut sukeltaa syvään veteen. Oli kiva olla Ärjässä, kun sai olla moottorikelkan kyydissä. Tykkään jumpassa pelata sählyä. Ja pihalla kivoin leikki on poliisi ja rosvo. Polttis on myös kiva leikki, kun siinä pitää väistellä."

"Kaarnapurressa on kivointa sellainen leikki, jossa Annu on opettaja ja minä oon lapsi, joka kiukkuaa. Heta on hyvä koira, koska se haukkuu niin hyvin. Syöminen on myös kivaa. Kinkkukiusaus on minun lempparia. Kannattaa muistaa, että ei saa pilata toisten leikkejä ja kannattaa kysyä, voinko tulla teidän leikkiin."

"Kaarnapurressa kivointa on ollut leikkiminen, jumpassa käynti koululla ja eväiden syönti retkillä."

"Kaarnapurressa on ollut kivointa jönglöörata ja se, kun kävimme hiihtämällä Kainuun Portissa ja söimme munkit. Yökylä on tosi huippu juttu!"

"Leikki on kivointa Kaarnapurressa! Meillä on sellainen Tom ja Jerry -leikki, että minä oon aina kissa ja Jere, Arttu ja Teemu on hiiriä."

"Kiva, kun kävimme Ärjässä moottorikelkoilla. Hiihto Kainuun Porttiin oli myös kiva. Uimakoulussa uskalsin hypätä isoon altaaseen ilman kellukkeita. Ateljeessa on kiva leikkiä. Meillä on tosi paljon legoja. Synttärijuhlilla herkut ja kurkistus aarrearkkuun on myös mukavaa. Mun lemppariruoka Kaarnapurressa on maksalaatikko, kalalihapullat, makkara ja perunamuusi. Tervetuloa mielikuvituskaarnapurteen!"


Lapset miettivät yhdessä, mikä ei ole kivaa ja kertoivat, että ärsyttävää on, jos joku tunkeutuu kysymättä leikkiin, jos ei oteta leikkiin tai jos tönitään nurin. Yhden mielestä päivälepo oli ärsyttävä. Ohjeeksi uusille Kaarnapurtelaisille annettiin, että kannattaa kertoa heti aikuiselle, jos kiusataan.